26 augustus 2009

Sinaasappelcake met maismeel


Een lekkere en snel te maken cake. Hij beviel zo goed dat ik helemaal vergeten ben er een foto van te maken! Ik vond het recept zowel op de site van Elise van Simply Recipes als op de site van Martha Stewart. Voor een foto moet je dus even naar het originele recept van Martha of naar de posting van Elise surfen.

NB: ook zonder de suikerlaag er bovenop erg lekker (die was ik dus zelf vergeten .......).

Sinaasappelcake met maismeel
Recept printen
  • 120 ml goede olijfolie
  • 2 grote eieren
  • 200 gram suiker + 65 gram voor de afwerking
  • geraspte schil van 1 sinaasappel
  • 120 ml vers geperst sinaasappelsap
  • 170 gram patentbloem
  • 75 gram maismeel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • snuf zout
  • springvorm 20 cm, ingevet en bodem bekleed met bakpapier
Verhit de oven voor op 190 °.

Doe de olie, eieren, 200 gram suiker, geraspte sinaasappelschil en sinaasappelsap in een kom en roer met een garde goed door elkaar. Zeef de bloem, maismeel, bakpoeder en zout boven de kom en schep voorzichtig met een spatel door elkaar.

Doe het beslag in de springvorm, strijk de bovenkant glad en bestrooi met de 65 gram suiker.

Bak de cake in ± 35 minuten gaar en bruin. De cake is gaar als een in het midden gestoken prikker er droog uitkomt.

Laat op een rooster 20 minuten afkoelen en verwijder dan de rand van de springvorm. Laat verder op het rooster afkoelen.

Eet smakelijk!

2 opmerkingen:

gipskruit zei

Ziet er heerlijk uit "Arden"
Ga hem bij het nog te bakken lijstje doen :)

Niqui zei

...wat is dit een heerlijk taartje!!!!Ik ben sinds kort helemaal weg van maismeel omdat het zo'n fijne zachte textuur geeft,en deze sinaasappelcake bevestigt dat alleen maar.Ik denk dat hij in de zomer ook heerlijk met citroen zou kunnen smaken...!